Visites a la Tafona de Son Torrella

La restaurada tafona de Son Torrella torna a rebre visites gràcies a un acord entre el Consell de Mallorca i la propietària. D’aquesta manera, la ciutadania pot gaudir d’una de les tafones més grans de Mallorca, la qual conserva 2 trulls i 4 bigues per premsar oli. A Mallorca, només hi ha quatre exemples d’aquestes característiques: Bunyolí (Establiments), Massanella (Escorca), Canet (Esporles) i Son Torrella (Santa Maria del Camí).

També es poden veure les dues rodes hidràuliques instal·lades a finals del segle XIX i que feren possible la mecanització del funcionament de la tafona.

Cal destacar que la possessió, a pesar d’haver estat declarada Be d’Interès Cultural és de propietat privada, ja que fou comprada per Alan Hug Hillgarth, cónsul  del Regne Unit a les Balears, al 1930 per a convertir-la en la seva residència habitual. Actualment a la finca i resideix la seva neta Catherine Carr-Ellison.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *