Els forners promocionen la marca «Pa d’aquí»

L’Associació de Forners i Pastissers de Mallorca ha reat la marca “Pa d’aquí”, una iniciativa que segons el seu president Josep Magraner, l’objectiu es garantir un pa de qualitat que es diferencia del pa precuinat que venen a les grans superfícies.

Magraner explica que “especialment a la zona del Raiguer hi ha hagut una gran resposta per part dels professionals que, voluntàriament, s’han implicat i acceptat unes normes par a poder imprimir aquest segell”.

Poder usar la marca “pa d’aquí” possibilita que el producte es vengui en unes bosses de paper amb el segell distintiu i així el client pugui reconèixer el producte de qualitat. Per adherir-se els forners accepten inspeccions de l’entitat promotora, i entre els requisits que es deuen complir es troba el de tenir obrador propi i producció pròpia de determinats productes que s’entenen de forn tradicional com són el pa blanc, moreno, llonguets, magranetes, pa d’oli,…

Aquesta iniciativa ha estat molt ben acollida entre els clientes, i es que el 94 per cert dels mallorquins assegura consumir pa pagès o pa moreno, segons un estudi realitzat per l’ “Instituto de Calidad Agroalimentaria de las Illes Balears” i l’empresa Semilla, en el que es va fer una enquesta a 500 persones entre Palma i Part Forana.

Joan Seguí, del forn de Sant Francesc d’Inca, en declaracions recollides per Diari de Mallorca, iondica que “es cert que hi ha més gent que demanda pa artesanal ara que fa uns anys” i pormenoritza que “l’oferta de pans precuinats de les grans superfícies ens dóna bona publicitat ja que el consumidor ha comprovat que el pa d’obrador dura tot el dia, inclús més”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *