Visita la Fira del Fang de Marratxí i descobreix l’artesania de Mallorca

El recinte firal La Verònica de Sant Marçal acull del 9 al 17 de març la 25a Fira del Fang de Marratxí, l’única dedicada exclusivament a la terrisseria i la ceràmica. A les seves parades els visitants podran conèixer de primera mà, tocar i, fins i tot, contemplar la creació d’algunes de les peces més tradicionals de Mallorca, com les olles de fang o greixoneres: recipients envernissats a l’interior, i que presenten mesures i altures diferents i que es fan servir per preparar amb èxit receptes típiques com les albergínies farcides o les sopes mallorquines.

També es hi haurà el siurell, la figura de fang més tradicional de l’illa que es tracta d’un xiulet utilitzat pels pastors que té forma humana, de dimoni o d’animal, la versió  més tradicional que normalment es pinta de blanc i està decorat amb pinzellades vermelles i verdes.

A la fira també es podran comparar peces de fang de tot tipus, participar en tallers i conferències, assistir a exposicions i actuacions musicals o contemplar la fabricació de peces úniques amb diverses tècniques. La tradició terrissaire està molt arrelada a l’illa, sobretot a Pòrtol i Sa Cabaneta, amb la presència d’una pedrera d’argila vermella que va propiciar l’establiment de talles ja en el segle XVIII.

Foto: Olles de fang | @istock

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *