Les obres de Sant Jeroni es traslladen a Inca

Més de cent obres d’art i altres bens mobles del convent de Santa Elisabet de Balma, conegut com a Sant Jeroni, i patrimoni de les monges jerònimes foren traslladades des d’aquest edific religiós fins al monestir de Sant Bartomeu d’Inca.

Aquesta mudança fou autoritzada pel Consell de Mallroca a partir d’un expedient obert per a protegir aquest conjunt i té caràcter provisional fins que es rehabiliti el convent de Ciutat.

En total, de Sant Jeroni a Sant Bartomeu viatjaren 120 obres d’art, sobre tot pintura i també una sèrie d’escultures i més de 500 peces d’ornament litúrgic, tals com casulles, estoles, capes pluvials,… Totes elles figuraven al catàleg que realitzà el restaurador Pere Terrasa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *