L’art de la destil·lació amb Joan Cànaves

Joan Cànaves és un jove de Caimari que es dedica a la destil·lació de les plantes. Aprengué aquest art a Formentera i a l 2012 aconseguí la carta de mestre herbolari, actualment ha viatjat a França, Barcelona i Perú per a perfeccionar aquest art.
Casa seva és una meravella, a cada racó del taller es poden trobar alambins de diferents tamanys i tot tipus de plantes silvestres, que són d’on ell obté els destil·lats d’aigua de romaní, de murta, de taronja, pi, llimona…
El procés de destil·lació ho realitza en un alambí de columna de 50 litres, el vapor d’aigua
passa a través de la planta i allibera les molècules aromàtiques i principis actius. En una elaboració
que dura cinc hores, uns 35 litres d’aigua de pluja més la proporció de planta seca necessària, s’obtenen tan sol 15 ml. d’oli essencial, i d’altra banda 15 litres d’hidrolat, una aigua purificada amb part d’oli essencial.
Els olis essencials explica Joan són uns excel·lents aliats de la salut, en aromateràpia familiar en la llar, per tractar una infinitat de dolències comunes, per a cures de bellesa, en dietes.
Les aigües florals de roses o murta, l’aigua de flor del taronger a partir de taronges amargues, eren habituals en èpoques passades, també utilitzades en rebosteria.
Podeu trobar més informació de l’art de la destil·lació, així com a diferents cursos que imparteix a la seva plana pasosdeherbolario.com.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *